VÍDEO: Saps com funciona el Banc d’Aliments de Gironella?

banc aliments

Saps com funciona el Banc d’Aliments de Gironella?

Conegut com a BAG, aquest servei manté l’activitat gràcies a l’ajuda de persones voluntàries que cedeixen el seu temps, coordinades per Càritas i amb la col·laboració de Mans Unides i la Creu Roja. Des de fa dos anys, desenes de voluntaris treballen a les instal·lacions ubicades a l’Espai Sant Tomàs per distribuir aliments a aquells vilatans i vilatanes que viuen en situació de vulnerabilitat.

L’Equip Bàsic d’Atenció Social (EBAS) de l’Ajuntament de Gironella és l’encarregat de valorar i tramitar l’accés a aquest servei, determinant la quantitat d’aliments que rep cada família en funció del nombre de membres, les necessitats nutricionals específiques -com ara nadons- i els seus recursos socioeconòmics.

Tots els aliments procedeixen dels excedents generats a la Unió Europea, de campanyes de les entitats del sector terciari, de la pròpia adquisició de productes per part del consistori i de donacions d’aliments frescos per part d’algunes botigues i particulars del poble. En els darrers temps, s'han fet passes per incorporar-hi nous productes com fruits secs, i frescos com ara ous, iogurts i formatge. A banda d'aliments, el Banc també distribueix productes d'higiene personal i per a la llar.

Actualment, s'atenen 85 famílies que comprenen entre 250 i 300 persones.

Fes-te voluntari!

Perquè tot això sigui possible, és imprescindible la col·laboració dels voluntaris que s’organitzen per poder obrir el Banc d’Aliments mensualment i en algunes convocatòries extraordinàries. Si vols ajudar, posa’t en contacte amb l’Ajuntament.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a