Gironella celebra el dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

violencia web Fotografia i edició: Montse Simon Photography

La campanya comptarà amb diferents activitats per tal de sensibilitzar entorn la violència masclista i avançar cap a una societat més igualitària

Gironella dóna el tret de sortida a la campanya de sensibilització i prevenció entorn el 25 de Novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. La sensibilització i avançar cap a una societat més igualitària són objectius que es treballen durant tot l’any mitjançant accions comarcals, i que tenen el punt àlgid en la commemoració d’aquesta data assenyalada.

Avui divendres 18 de novembre a la tarda, a la Font del Balç, hi ha hagut una convocatòria oberta per portar sabates velles i pintar-les de color vermell. L’acció forma part del projecte ‘Sabates vermelles’ d’Elina Chaubet, un projecte que ha recorregut moltes parts del món: consisteix en col·locar sabates vermelles a l'espai públic per simbolitzar el rebuig de qualsevol forma de violència masclista. Així doncs les sabates pintades es col·locaran al poble el 25 de novembre com a reflexió sobre les desaparicions i assassinats de les dones.

El mateix 25 de novembre a la Biblioteca de Gironella, a les 18.30 hores, el Col·lectiu Inquietes farà una “Acció poètica amb cos” i la lectura del manifest. A les 7 de la tarda es podrà veure el documental “Empieza en ti”, un repàs de les vivències de quatre dones que han hagut d’enfrontar la violència dels seus marits i marxar. Seguidament, es podrà compartir impressions amb la directora del documental, Marta Vergonyós, i la directora de l’Entitat Drac Màgic, Alba Mondéjar. Aquesta activitat forma part del programa itinerant Conegudes (també) a casa, de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, que posa a l’abast dels municipis de pel·lícules dirigides per cineastes catalanes. 

A més a més, durant tot el dia 25 de novembre, es repartiran llaços liles als comerços de Gironella.

D’altra banda, el diumenge 27 de novembre a les 18.00 hores al Pavelló de Suècia, es lliuraran els premis del concurs “Nosaltres també diem no a la violència”, on participen els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Pere Fontdevila de Gironella.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a