El municipi de Gironella disposa d’estudi de mobilitat elaborat per la Diputació de Barcelona

El municipi de Gironella disposa d’estudi de mobilitat elaborat per la Diputació de Barcelona

El diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, l’ha entregat a l’alcalde, David Font, i al regidor de Seguretat ciutadana, Josep Maria Castellà

La Diputació de Barcelona ha elaborat un estudi de mobilitat després de les trobades entre veïns de zones més afectades del municipi i el consistori de Gironella. L’estudi que es tracta d’una proposta consensuada amb la major part de persones implicades s’aprovarà de forma definitiva en el ple ordinari de les properes setmanes segons ha informat l’alcalde, David Font. Aquí, segons ha remarcat Font, s’hi recolliran també les propostes finals que s’han fet arribar a l’Ajuntament.

L’estudi de mobilitat permetrà planificar el sistema de transport per part de l’administració local seguint la normativa i directrius que ho regulen, explica el regidor de Seguretat ciutadana, Josep Maria Castellà. Aquí s’hi recull un conjunt de propostes d’actuació tant pel que es refereix a la mobilitat a peu, en bicicleta, en transport públic, aparcament i d’altres mesures que cal tenir en compte en un futur.

L’increment de l’ús de transports sostenibles en detriment dels cotxes per als desplaçaments interns algun dels objectius principals d’aquest estudi. També s’hi contemplen la reducció d’accidentalitat i la disminució de la contaminació atmosfèrica i acústica

El projecte també inclou aspectes com l’increment de la participació del transport públic en els desplaçaments de connexió, la recuperació de l’espai públic destinat actualment als vehicles, l’augment de la superfície i qualitat de la xarxa viària per a vianants i el foment dels desplaçaments en bicicleta.

Castellà ha dit també que l’estudi menciona el vehicle privat, fomentant-ne l’ús d’una forma més eficient. Tanmateix el treball vol garantir l’accessibilitat a la via pública i als transports a les persones amb mobilitat reduïda amb l’adaptació de les voreres i els diversos punts d’accés. 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a