L’Ajuntament de Gironella comença la retirada de fibrociment encara existent a teulades d'edificis municipals

 0426 retirada amiant

La primera actuació és a l'Espai el Blat i la següent serà a l'edifici de serveis de la piscina

L’Ajuntament de Gironella ha iniciat les obres per retirar el fibrociment dels edificis municipals, concretament a l'espai El Blat. Aquest local, que va ser reformat l'any 2006, encara tenia la teulada de fibrociment, si bé es va instal·lar una xapa exterior que cobria aquest element constructiu. L'actuació, a més, permetrà instal·lar una nova teulada amb un major aïllament tèrmic i que permetrà, en unes setmanes, instal·lar-hi prop d'un centenar de panells solars fotovoltaics.

La segona de les actuacions es farà a la piscina municipal, concretament a l'edifici de serveis, on tota la teulada també és d'aquest material. Aquesta actuació, que es farà conjuntament amb la construcció del nou edifici de serveis, es preveu al setembre de 2023.

David Font, alcalde de Gironella, explica que l'eliminació de l'amiant és una necessitat atès que, en alguns casos, pot acabar sent perjudicial per a la ciutadania. "Fer aquestes actuacions va perfectament amb la línia de tenir uns equipaments més moderns, i alhora amb l'estratègia també del país per eradicar aquest element constructiu abans del 2032". Ambdues actuacions seran possibles gràcies a dues subvencions rebudes de l'Agència de Residus de Catalunya. En aquest cas, les actuacions tenen un cost previst de 24.693,68€ i estan subvencionades per import de 19.320,35€.

De fet, fa uns anys es va fer un estudi per identificar possibles restes d'amiant en edificis municipals (teulades, baixants o altres) i es va determinar que quedaven, en espais municipals, només aquests equipaments on fer les actuacions que, ara, seran ja una realitat.

retirada fibrociment espai el blat gironella retirada fibrociment espai el blat

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a