Gironella inicia l’última fase de renovació de l’enllumenat públic

 enllumenat

Està previst que les obres finalitzin al juny

L’Ajuntament de Gironella ha iniciat l’última fase de renovació de l’enllumenat públic que afecta el Nucli Històric, Viladomiu Vell, Viladomiu Nou, Cal Bassacs i gran part del nucli comercial del municipi. L’actuació permetrà renovar 14 quadres i 896 lluminàries.

David Font, alcalde de Gironella, explica que amb aquesta última fase ja s’haurà renovat tot l’enllumenat del municipi a tecnologia LED, reduint així la contaminació lumínica al municipi i aconseguint un estalvi energètic important. En concret, “aquesta actuació permetrà un estalvi de consum anual al voltant del 187.000.00kWh, el que es tradueix en un estalvi d’uns 30.000€ anuals.”

Les noves lluminàries permetran un estalvi d’energia activa, reduint el consum energètic un 41%; optimitzar la potencia i en alguns casos la tarifa contractada,  contracta; i estalvis significatius pel què fa al manteniment, amb una vida útil que sobrepassa les 50.000 hores.

Amb aquesta actuació es dona per acabada tota la renovació de quadres elèctrics i lluminàries de Gironella, que haurà tingut un cost total de 1.094.251,95€

Les obres tenen un cost de 646.997,74€, dels quals 336.908,15€ están subvencionats per Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE),  un organisme adscrit al Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

idae millora enllumenat exterior

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a