Gironella inaugura la ruta de les fonts amb una caminada

ruta fonts gironella

La caminada d’inauguració serà divendres 12 d’octubre 

Divendres 12 d’octubre, coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni, l’Ajuntament de Gironella inaugurarà la Ruta circular de les fonts de Gironella amb una caminada popular. La ruta s’ha creat amb la voluntat d’augmentar l’oferta de zones turístiques del municipi i de complementar la futura Via Blava del Llobregat.

Aquesta ruta, basada en el treball de recerca de la gironellenca Anabel Soto, ha permès recuperar i restaurar 14 fonts del municipi i unir-les en una ruta circular de poc més de 9,5 quilometres. La Font del Paco marca l’inici de l’itinerari que recorre la Font de l’Ermita, la Font de Cal Ramons, la Font de Cal Pere Vell, la Font de Cal Feliu, la Font del Tirai, la Font dels Torracs, la Font de Cal Foroll, la Font del Balç, la Font de Ca La Manuela, la Font de Cal Gibert, la Font dels Dipòsits, la Font del Cuc, la Font de Cal Pequeño, i es torna a la Font del Paco.

Tal i com ha explicat Teresa Terricabres, regidora de salut publica, la ruta es troba en la seva primera fase, i la voluntat del consistori és poder-la ampliar a més fonts de Gironella, incloent-hi les fonts de les colònies de Viladomiu Vell i Viladomiu Nou. Terricabres, també ha destacat la implicació i col·laboració de gironellencs en el procés de localització de les fonts.

La sortida inaugural està programada a les 10 del matí a la Font del Paco, a la plaça Doctor Armengou s/n, i és gratuïta.

La creació d’aquesta ruta i les actuacions de recuperació de les fonts han tingut un cost de 32.216€, dels quals 13.000€ els ha subvencionat la Diputació de Barcelona.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a