Joves i persones grans que viuen soles de Gironella participen al projecte “Finestra oberta a la saviesa”

0324 finestra oberta saviesa

Enguany hi han participat joves de l’IES Pere Fontdevila

Nou joves i nou persones grans del municipi que viuen soles han participat al projecte “Finestra oberta a la saviesa”, finançat per l’Ajuntament de Gironella amb l’objectiu de poder acompanyar a les persones grans i donar valor a allò que poden transmetre, creant un espai de cura i de suport emocional per poder compartir el seu dia a dia.

El passat mes d’octubre es va donar el tret de sortida al projecte amb la formació pels estudiants, i el punt i final serà al maig, amb la inauguració d’una exposició a la Biblioteca de Gironella per explicar el projecte i les vivències compartides. Al llarg d’aquests mesos els joves s’han emparellat amb una persona gran, i han establert converses setmanals a través de videotrucades per explicar-se el dia a dia, parlar de temes d’actualitat, preocupacions... creant així un espai intergeneracional d’aprenentatge dins el propi municipi que ha permès crear vincles significatius entre les persones participants.

“El projecte, que va néixer l’any 2021, sorgeix de la necessitat de reivindicar el valor de les persones grans a la nostra societat posant el focus amb els joves com a generadors de canvis i construcció de futur”, explica Teresa Terricabres, regidora d’Atenció a les persones. Terricabres comenta que enguany hi ha hagut canvis respecte l’any passat, ja que hi ha participat alumnes de 4rt d’ESO de l’IES Pere Fontdevila, i les persones grans, no viuen a la Fundació Sant Roc, si no en domicilis particulars. “A més, des de l’Ajuntament hem facilitat els dipositius electrònics i les targetes amb accés a internet per tal de reduir la bretxa digital”, ha afegit.

La regidora explica que el proper 7 de maig es presentarà un petit documental del projecte i una exposició, protagonitzat pels i les joves i les persones grans que han participat al projecte. La presentació serà a les 12.00h al Casal Cívic La Llar, i posteriorment es visitarà l'exposició ubicada a la Biblioteca de Gironella.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a