Gironella habilita el tercer pis social amb la col·laboració de la Fundació “la Caixa” i CaixaBank

 

El pis està ubicat al nucli històric.

L’Ajuntament de Gironella ja disposa del tercer pis social del municipi, al C/Pont Vell. L’immoble, propietat de l’Ajuntament de Gironella, també alberga l’arxiu històric municipal, i l’antic punt jove. La reforma ha tingut un cost de 47.111€, dels quals 24.000€ han estat subvencionats per la Diputació de Barcelona, i 8.000€ per CaixaBank, a través del pressupost descentralitzat de la Fundació “la Caixa”.

Les obres de condicionament han permès renovar els aparells sanitaris i la cuina, modificar-ne la distribució i renovar tota la xarxa elèctrica i de desguassos. El pis disposa de dues habitacions dobles, bany, cuina i sala menjador amb il·luminació natural a totes les habitacions.

Teresa Terricabres, regidora d’Atenció a les persones, explica que el pis està adreçat a persones i famílies amb risc d’exclusió social i vulnerabilitat, però també es podrà utilitzar com a pis d’emergència social si és necessari. “Amb aquest ja disposem de tres pisos socials al municipi, que ens permetran millorar el servei d’atenció a les persones en situacions de risc, que ens permetrà atendre necessitats temporals”, afegeix Terricabres.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2019, el 92% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social. La col·laboració entre ambdues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes. D'aquesta manera, cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, prop de 45 milions d'euros de la Fundació “la Caixa” a favor de més de 8.000 entitats socials d’arreu de l’Estat.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a