Gironella presenta una Festa Major amb la música com a protagonista

0809 SANTROC2019

El Festival de Dansa Folklòrica arriba als 50 anys

Dimecres 14 Gironella donarà el ret de sortida a les festes de Sant Roc 2019 amb la música com a protagonista. Durant 7 dies els carrers i places de la vila s’ompliran d’activitats per a tots els públics. Com a gran novetat, enguany s’ha innovat amb la terminologia, anomenant la Festa Major, Sant Roc 2019, patró de Gironella, i festivitat que marca l’inici de la festap.

Lluís Vall, regidor de Cultura i Festes, ha presentat la programació d’enguany, i ha destacat la gran oferta musical que omplirà Gironella per Festa Major. Segons Vall, els grans concerts d’aquesta Festa Major seran divendres 16, amb el concert jove a la zona esportiva, on hi actuarà el grup local Rúpits, Oques Grasses i el PD Ernest Codina; diumenge 18 amb el concert i el ball de l’Orquestra Selvatana; i dimarts 20 amb El Pot Petit.

Vall també ha donat importància als actes tradicionals, com l’acte de comiat i proclamació del pubillatge gironellenc, divendres al vespre, i la ballada de l’almorratxa, diumenge al matí. A més, enguany, el Festival de Dansa Folklòrica Vila de Gironella arriba a la 50a edició, i per celebrar-ho s’estrenaran vestits nous pel ball de l’Almorratxa.

ACTIVITATS PER A TOTS ELS PÚBLICS

Com ja és habitual la Festa Major també inclourà actes pels més petits, com ara la Super Zumba Party kids dijous 15, el cinema familiar “El Gran Xouman” divendres 16, el concurs de dibuix ràpid dissabte 17, Zum, un espectacle de la Tresca i la Verdesca, la batalla de confeti, la gran empastifada amb Jordi Callau, diumenge 18, els inflables a la piscina dilluns 19, o el concert del Pot Petit dimarts 20, entre altres. Una de les novetats és el carnestoltes d’estiu refrescant amb la Txaranga Zebrass Band, dissabte 17.

Els joves gaudiran del gran cap de cartell d’aquesta Festa Major, Oques Grasses. Vall ha destacat que per primera vegada el consistori s’atreveix a portar un grup de gran envergadura, i que el jovent de Gironella s’ho mereix. La Festa Major jove s’ha consolidat en els últims anys en un dels escenaris clàssics, La Font del Balç, i portar un dels grans grups del panorama musical actual, és una mostra d’agraïment, explica Vall. El regidor també ha destacat que es farà una campanya per reduir el consum d’alcohol a la festa major jove regalant una ampolla d’aigua amb l’entrada al concert jove de divendres a la nit.

PUNT LILA

Per segon any consecutiu la Festa Major Jove estarà marcada per la campanya #noésno, contra els abusos sexuals i la violència de gènere, amb un punt lila ubicat divendres a la zona esportiva, i dissabte i diumenge a La Font del Balç

 

Consulta el programa complert en aquest enllaç.

BASES CONCURSOS

Concurs de pintura ràpida

Concurs d'Instagram

Concurs de dibuix ràpid

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a