La mostra BdeGust arriba a la XII edició

0702 bdegust

La BdeGust se celebrarà diumenge 7 de juliol

Diumenge 7 de juliol la Font del Balç es transformarà en un espai d’experiències sensorials per acollir la dotzena edició de la Mostra Gastronòmica i Vinícola, la BdeGust, dedicada a la difusió i promoció de vins elaborats arreu de Catalunya i de productes elaborats a la comarca.

La mostra, organitzada per l’Associació Cultural de la Font del Balc (ACFB) compta amb el suport de l’Ajuntament de Gironella. Durant la presentació d’aquesta edició, Santi Felius, regidor de Promoció Econòmica, va explicar que des de l’ajuntament es dona super logístic i econòmic a la mostra, i va destacar la importància de l’esdeveniment a nivell comarcal. Felius també va mostrar el seu agraïment a l’organització de la mostra, i va destacar la importància de la mostra per potenciar els productes de proximitat.

Gastronomia, alimentació i vi

Enguany la mostra comptarà amb 12 cellers representants de les diverses denominacions d’rigen de Catalunya; La Bauma de les Deveses, de Sant Julià de Cerdanyola; Cellers Underground, DO Pla de Bages, DO Penedès i DO Costers del Segre; Gllina de Piel Vines by David Seijas, DO Empordà, DO Penedès, DO Ribeiro, Heredat Oller del Mas, Collbaix, Fargas Fargas i la Diferenta, DO Pla de Bages; Vins de Pedra, DO Conca de Barberà; La Vinyeta, DO Empordà.

A més, també hi haurà el cerveser “Cervesa Ninkasi”, el restaurador “Cal Fuster” amb el xef Marcel Cardona, i diversos artesans elaboradors: Formatges Blancafort, Formatges Cal Músic, La Cooperativa, Casa Enfruns i Forn Espurna.

Des de les 11 del matí fins les 9 del vespre la mostra estarà plena d’activitats, amb la IX Trobada d’intercanvi de plaques de cava, els tallers BdegustMenuts, VI Concurs de Fotografia d’Instagram #bdegust19, III Concurs DibuixMenuts, Vermut Musical, Maridatge de Vins i Formatges, Tast de Vins i Formatges, Tast de vi a cegues, Tast de Cervesa artesana, sessió de dj amb Alberto Jimenez i el concert de cloenda amb Dr. Swinguez.

Es pot consultar el programa en aquest enllaç.

 

Compromis social i mediambiental

Una de les grans novetats d’enguany és que la mostra ha aconseguit la certificació Biosphere, un certificat de sostenibilitat turística de reconeixement internacional. La BdeGust és la primera mostra en aconseguir aquesta certificació, que també valora aspectes socials. Karina Behar, organitzadora de la mostra, va destacar que és un honor haver aconseguit aquest reconeixement, ja que aposten per la sostenibilitat.

Behar va destacar que els plats, tovallons... que s’utilitzen a la mostra son biodegradables, la il·luminació compleix certificacions d’eficiència energètica. A més, també va explicar que treballen amb empreses compromeses amb la societat, com ara el Taller Coloma o el Grup Horitzo.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a