La Festa Major de Gironella durarà un dia més i vol atreure públic de tot el Berguedà

fm presentacio

Sis dies d’activitat frenètica que compten amb propostes infantils, joves i tradicionals

L’Ajuntament de Gironella ha presentat avui el programa de la Festa Major, que aquest any comptarà amb un dia més d’activitats i arribarà, així, a gairebé una setmana de programació. Un any més, les activitats es distingiran entre la Festa Major Infantil, la Festa Major Jove i la Festa Major tradicional, amb els clàssics concerts i balls de dues de les principals orquestres del país: la Selvatana i la Maravella. El tret de sortida a la festa el donarà dimecres vinent -el dia de Sant Roc, patró de Gironella- una ballada de zumba a la plaça de l’Estació.

 

Novetats per a tots els públics

Entre el dimecres 16 i el dimarts 22 d’agost viurà un no-parar d’activitats que l’Ajuntament ha volgut renovar i repensar un any més per atreure encara més públic. Entre les novetats, el vespre del dijous dia 17 hi haurà una súper festa Holi Dolly a la plaça de l’Estació, per començar la Festa Major Jove trepitjant fort. Aquella mateixa tarda, Gironella serà protagonista del programa País KM 0, de la Xarxa de Comunicació Local, que aproparà la nostra festa als espectadors de televisions locals d’arreu del país. 

El divendres estarà marcat pel pregó infantil, la proclamació de la Pubilla i l’Hereu i la primera de les nits de festa a la font del Balç, a més de posar-se en marxa, al migdia, la primera edició de la Zona Vermusic, que donarà vida a la plaça de l’Església amb food-trucks i concerts fins dilluns a la nit.

També com a novetat, el dissabte dia 19 se celebrarà per primera vegada un correbous amb braus inflables pel nucli històric, que començarà amb la concentració de les penyes de joves i el “txupinazo”.

I en el marc de les activitats tradicionals, la Festa Major de la vila innova amb la incorporació, el diumenge dia 29, d’una gran ballada de l’Almorratxa i els Gegants, cantada amb la Coral Estel de Gironella i sardanes de la cobla Ciutat de Manresa. Amb aquestes incorporacions, es consolida el ball recuperat l’any passat i s’aposta per donar-li encara més rellevància en el conjunt de la festa. 

A més, després de molts anys es recupera la programació de la Festa Major Jove en diumenge. A les 10 del vespre els joves podran gaudir d’un concert de Thug Life i els DJ’s J.Garcia i DJ Lopez a la Font del Balç.

Durant la presentació en públic del programa, el regidor de Cultura i Festes, Lluís Vall, i l’alcalde, David Font, han remarcat la voluntat de l’Ajuntament d’adaptar tots els actes any rere any per millorar la programació i aconseguir adreçar-se a un públic més ampli, amb la mirada posada en la comarca i fins i tot més enllà. El pressupost total d’aquesta edició és de 70.000 €, el mateix que l’any passat.  

 

Programa d'actes en PDF

Programa complet en PDF

Bases dels concursos

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a