El foment de la cultura, les noves tecnologies i la programació per a tots els públics marquen una renovada Festa Major de Gironella

El foment de la cultura, les noves tecnologies i la programació per a tots els públics marquen una renovada Festa Major de Gironella

La regidoria de Cultura i Festes fa una crida per mantenir viva l’Almorratxa que es ballarà dins el festival de dansa folklòrica i sortint de missa de diumenge, com s’havia fet des dels anys 20

L’Antònia i el Tomàs, els Gegants de Gironella, sortiran per primer cop per la Festa Major coincidint amb el seu 25è aniversari. Serà després de la missa de diumenge en què es pretén fomentar la tradició i aplegar nombrós públic a la mostra de cultura popular local amb els Gegants i l’Almorratxa en un acte amenitzat per la Cobla Ciutat de Manresa. Així ho ha manifestat el regidor de Cultura i Festes, Lluís Vall.

Tanmateix, i com a novetats destacables, enguany es canvien les orquestres per comptar amb les dues millors orquestres del moment al país: la Selvatana i la Maravella.

Vall destaca que la Festa Major, que començarà el proper 18 d’agost i que s’allargarà fins el 23 d’agost, està pensada per adaptar-se als nous temps i formes demanades la ciutadania. Per aquest motiu, agafa embranzida la Festa major infantil i també la jove, mantenint la ja tradicional amb canvis per a millorar-la.

La Festa Major infantil augmenta en un 5% el seu pressupost respecte l’any passat dins del cost general de la Festa i tindrà lloc a la plaça del Cinema

Encetada l’any passat, la Festa Major per a la mainada creix amb força, remarca Lluís Vall, qui diu que enguany s’han pogut introduir tots els canvis desitjats a diferència de la darrera edició quan el 85% de la festa estava tancada per l’anterior regidor responsable.

El regidor posa èmfasi en què els més menuts de la casa tindran un acte diari dedicat exclusivament per a ells, i com a novetat, transcorrerà en un únic espai decorat per a la quitxalla amb la voluntat d’assignar un espai únic on s’hi puguin fer el seu lloc i en siguin els verdaders protagonistes.

Així, el 19 d’agost serà quan es descobreixi el personatge de la Festa Major infantil que serà l’encarregat d’engegar la festa amb el pregó infantil. Paral·lelament hi haurà d’altres novetats com inflables a la piscina i un espectacle que combina xou i aigua.

El jovent també disposa de programació pensada per a ells i amb la recuperació del corre bars de divendres

El jovent també disposarà d’una programació pròpia i es recupera el corre bars de divendres amenitzat per la xaranga Tocabemolls i en què també s’hi incorpora un gran Holi Festival amb l’Ernest Codina. Prèviament, la nit de divendres el grup local Rupits, guanyadors del concurs Sona 9, seran els encarregats d’amenitzar la nit i que seguiran els Urra, Mon Dj i Marsal Ventura.

Pel que fa a les noves tecnologies, per primera vegada al municipi tindrà lloc una trobada d’instagrames #igersgironella amb el fotògraf Jordi Galera que oferirà un recorregut per la vila i explicarà tècniques de retoc fotogràfic via smartphone i es mantindrà el concurs Instagram estrenat l’anterior Festa Major.

A nivell tècnic, el regidor de Cultura i Festes explica que es compta amb un pla de seguretat i un gran dispositiu per tal de millorar el bon ambient i permetre una bona festa a tothom. Per aquest motiu es recomana accedir a la Font del Balç a peu i deixar els cotxes dins el nucli de Gironella ja que el trànsit estarà completament tallat en tot el perímetre de la Font i no s’hi deixarà aparcar a excepció del veïnat.

Podeu descarregar-vos el programa aquí.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a