Gironella se suma a la creació d’Espais de Debat Educatiu per a la comunitat educativa local

cromo ensenyament

La iniciativa permetrà fer un pas més en la implementació del PEG

El curs 2017-2018 Gironella se sumarà a la creació d'Espais de Debat Educatiu (EDE), una iniciativa que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i que s’implementa a 13 municipis més. El principal objectiu és crear espais relacionals per a la  reflexió i el treball pràctic, on la comunitat educativa local tindrà la possibilitat de consensuar criteris d'actuació i millorar la coherència educativa.

El procés d’implementació dels EDE en els municipis es desenvolupa durant tres anys. L'objectiu és que, a partir del tercer any, el projecte funcioni autònomament amb el lideratge i compromís de l'ajuntament, aspecte fonamental per garantir-ne la seva continuïtat i consolidació.

En el cas de Gironella, la iniciativa serà un projecte més de desplegament del Projecte Educatiu (PEG), amb la voluntat de crear un espai per treballar conjuntament projectes a nivell de tot el municipi, anant més enllà d’actuacions puntuals fetes fins a dia d’avui. L’alcalde de Gironella i responsable d’Ensenyament, David Font, explica a aquest espai de reflexió i treball “l’Ajuntament hi posarà tots els recursos que tingui a l’abast”, però remarca que “l’èxit també dependrà en part de la implicació de la comunitat educativa, els agents socials i totes les persones compromeses amb un projecte educatiu pel municipi”.

Per la seva banda, la Gerència de Serveis d'Educació de la Diputació ofereix suport tècnic per assessorar i dinamitzar aquests espais durant tres cursos escolars. El primer any la dinamitzadora dona suport al grup de reflexió i debat mensualment, el segon ho fa bimensualment i el tercer una vegada al trimestre.

Cada any els participants treballen una temàtica educativa i preparen uns materials didàctics per difondre els resultats entre la ciutadania. Les  temàtiques seleccionades per la majoria de municipis fins ara han estat relacionades amb el foment de l’autonomia entre els infants i joves, l’educació en valors o l’ús del temps de lleure, entre d’altres.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a