Gironella inaugura els camins escolars i entorns escolars més segurs

0116 camins escolars 

Els itineraris els han dissenyat des del Consell d’Infants

L’Escola de Gironella, l’Escola Sant Marc i FEDAC Gironella ja disposen de camins escolars, uns itineraris segurs i còmodes en els trajectes de casa a l’escola. En total, s’han marcat 9 camins escolars, 3 per cada centre, amb origen a Cal Blau, Cap del Pla i la zona de les Eres pels centres al nucli del municipi, i a La Font dels Tòrracs, Sant Antoni i la Plaça de la Vinya per Cal Bassacs.

Lurdes Roset, regidora d’Educació, ha explicat que el projecte és una iniciativa del Consell d’Infants del municipi, i que els propis consellers i conselleres han estat els encarregats de definir els itineraris i escollir els símbols que identifiquen el camí i els centres. Roset ha afegir que  “els camins escolars són una estratègia educativa que facilita que els infants, de manera autònoma i segura, facin a peu al camí d'anada i tornada de casa a l'escola.”

Cada centre s’identifica amb un símbol en concret, i cada color indica el barri al que porta cada camí escolar.  Els símbols s’han pintat a terra, i a l’inici de cada ruta s’ha col·locat un element de senyalització vertical que en marca el començament.

0116 simbologia camins escolars

Com a complement al propi camí escolar, s’han instal·lat aparca bicicletes i  també s'han fet accions de pintura vial en els entorns escolars més propers a les entrades dels centres, amb l'objectiu de conscienciar als qui utilitzen el vehicle privat per aquestes zones que cal prendre més mesures de precaució al trobar-se en entorns escolars. Aquestes accions de pintura, vinculades alhora amb els propis camins escolars, han estat realitzades pels propis infants i mestres dels centres.

0116 camins escolars bassacs

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a