L’Ajuntament de Gironella crea entorns segurs a les entrades dels centres d’educació primària del municipi

0520 actuacions seguretat escoles gironella

S’han construït zones d’espera i passos elevats, i es farà una actuació també de pintura vial singular dissenyada pel Consell d’Infants del municipi

Aquesta setmana han finalitzat les obres d’adequació de les entrades als centres d’educació primària del municipi, Escola Gironella, Escola Sant Marc Bassacs i FEDAC Gironella, per tal de garantir la seguretat dels infants durant l’entrada i sortida del centre.

En concret, s’ha ampliat la vorera existent creant zones d’espera més àmplies, protegides amb barana als accessos dels centres i s’han instal·lat coixins berlinesos per reduir la velocitat dels vehicles. Paral·lelament també s’han dos passos de vianants en passos elevats a l’Avinguda Catalunya, un a l’alçada del passatge de l’Hospital, i l’altre davant l’Escola de Gironella, ambdós punt cèntrics del municipi i molt utilitzats per infants i persones grans.

Lurdes Roset, regidora d’Educació, explica que paral·lelament s’està treballant a través del Consell d’Infants del municipi la creació de camins escolars per tal d’oferir a l’alumnat itineraris segurs i còmodes en els trajectes de casa a l’escola i facilitar que facin a peu el camí d’anada i tornada fomentant valors de respecte, responsabilitat i la bona convivència.

Un cop dissenyats els camins escolars, es finalitzarà l’actuació dels entorns escolars segurs mitjançant l’aplicació de pintures i marques als carrers propers als centres, prioritzant així la sensació d’estar en entorns on la mobilitat a peu, en patinet o en bicicleta han de ser prioritàries per davant del vehicle.

Les actuacions han tingut un cost de 47.875,34€, dels quals 33.922,7€ han estat subvencionats per la Diputació de Barcelona.  

actuacions santmarc bassacs 2022

 

actuacions avinguda gironella 2022

 

actuacions fedac gironella 2022

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a