Un any més Gironella es prepara per rebre la Flama del Canigó per la Revetlla de Sant Joan

Un any més Gironella es prepara per rebre la Flama del Canigó per la Revetlla de Sant Joan

L’hereu de la vila, Ferran Camps, formarà part de la comitiva que per primer cop baixarà la flama des de Berga i no des de Navàs

El proper dijous, 23 de juny, Gironella rebrà la Flama del Canigó, la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan arreu dels Països Catalans, amb la participació dels vilatans i amb la col·laboració del Club Atletisme de Gironella.

La recollida de la flama que arribarà al nostre municipi començarà a les 18:45 del mateix dijous a la plaça de Sant Pere de Berga a diferència d’altres anys que s’iniciava a Navàs. Aquí, tots els corredors i portadors es concentraran per traslladar la flama al destí final gràcies a la iniciativa empresa per Òmnium Berguedà.

Lluís Vall, regidor de Cultura, anima a tothom qui es vulgui apuntar a portar la flama a inscriure’s gratuïtament a l’Ajuntament fins el proper 21 de juny. A més, ha explicat que tots els participants rebran una samarreta d’obsequi i que l’hereu de la vila, Ferran Camps, també formarà part de la comitiva.

A Gironella, la flama arribarà a les 20h, se seguirà amb l’encesa del peveter i la lectura del manifest al Local del Blat per part de la Pubilla i l’Hereu de Gironella i els representants polítics

L’avituallament d’aquest any s’efectuarà les 19:30h a Cal Rosal i es preveu que l’arribada de la flama amb l’encesa del peveter i la corresponent lectura del manifest tingui lloc a les 20h al Local del Blat.

Vall anima a tots els vilatans que surtin al carrer per gaudir d’aquesta tradicional festa catalana i recorda que la revetlla de Sant Joan tindrà lloc al pati de l’Escola Sant Marc, gràcies a l’organització de l’Associació de Veïns de Cal Bassacs. Aquesta estarà amenitzada per l’Orquestra Kalifornia que arribarà d’Albacete disposada a fer ballar a tothom qui hi assisteixi fins a altres hores de la matinada.

La Flama baixa des del cim del Canigó, a la Catalunya Nord, i centenars d’equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint moltes i diverses rutes. Així comença la celebració d’una festa ancestral que és un símbol de germanor entre tots els territoris de parla catalana i que marca el solstici d’estiu. 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a