Gironella aprova el Pla Local de Salut

ADIFOLK 

El pla es va presentar a la població el dia 4 de desembre

El ple de l’Ajuntament de Gironella va aprovar el Pla Local de Salut 2019-2023 , que marcarà els passos a seguir en termes de salut els propers anys. Teresa Terricabres, regidora de Salut, va explicar que es tracta d’un “document molt transversal que implica a totes les àrees”, i és un “punt de referència a seguir” per millorar la salut dels vilatans.

Aquest projecte va néixer a finals de 2017 amb el lideratge de l’Àrea Bàsica de Salut del Baix Berguedà. Al febrer del 2019 es va presentar el projecte a la Diputació de Barcelona , que n’ha subvencionat l’elaboració. Terricabres explica que el passat mes de maig es va crear un grup motor format per part de les entitats i centres educatius del municipi, que han participat en totes les fases de redacció del document.

Els altres dos punts de l’ordre del dia van ser modificacions del planejament urbanístic, la primera, en l’àmbit de Balvitex a la colònia de Viladomiu Nou, i la segona, referent a les normes urbanístiques per a usos industrials. L’aprovació va ser un tràmit administratiu arran d’unes modificacions requerides per la comissió d’urbanisme de la Catalunya Central.

Al torn de precs i preguntes, Albert Xoy, cap de l’oposició, va preguntar pels terminis de la plaça de l’Estació, i de la futura estació d’autobusos. David Font, alcalde de Gironella , va explicar que les obres han anat més lentes del previst ja que estaven condicionades a una subvenció de 500.000€ de la Diputació de Barcelona. Pel que fa a l’estació d’autobusos, els terminis van marcats pel Departament de Territori, i les dates exactes encara no es coneixen.

Xoy també va traslladar queixes sobre la manca d’il·luminació en algunes zones de l’avinguda Catalunya, i Font va explicar que la renovació de les lluminàries forma part del projecte d’il·luminació que s’ha implantat progressivament. El mes de novembre l’ajuntament va rebre una subvenció de l’IDAE que permetrà licitar aquesta última fase abans del mes d’abril. Les últimes setmanes s’ha fet una prova pilot a l’avinguda amb les lluminàries que es volen implantar, i actualment els tècnics estan revisant el projecte, va afegir Font.

Per acabar, Lluís Vall, regidor de Festes, va desglossar els ingressos (29.497€) i despeses (91.789,72€) de Festa Major comptabilitzats fins a la data.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a