Gironella torna a viure la Fira de la Puríssima amb el blat de moro escairat com a estrella

Gironella torna a viure la Fira de la Puríssima amb el blat de moro escairat com a estrella

S’estrena un documental en què s’explica el procés d’elaboració d’aquesta menja típica a la zona i se celebraran dos concursos de fotografia, entre d’altres

El proper 8 de desembre, Gironella torna a viure la Fira de la Puríssima, una mostra nadalenca, d’artesania i tradició amb gran referència a la comarca del Berguedà.

Com ja és habitual, els carrers i places del nucli històric de la Vila s’ompliran d’artesans d’ofici, de productors agroalimentaris i de paradetes nadalenques.

M. Àngels Sallés, regidora de Promoció econòmica, explica que en aquesta Fira, una de les punteres al Berguedà, no hi pot faltar el Tast de blat de moro escairat ni la trobada de gegants i grallers, l’esmorzar, el concurs de fotografia, el concurs d’allioli de codony, el de garrofes, la cantada de Nadales i el concurs de pessebres que enguany canvia la seva ubicació i es podrà visitar a la Casa Arxiu.

Sallés destaca que una de les novetats d’enguany és l’Espai Cuina, que tindrà lloc a l’Església Vella, i en què es faran demostracions culinàries de la terra i de temporada amb elaboracions tradicionals i contemporànies

Totes aquelles persones que vulguin conèixer tot el procés del blat de moro escairat, tenen una cita el proper dijous, 3 de desembre, a les 20:30h a l’Església Vella en què es projectarà un documental en què s’explica des de que està al camp fins que arriba a l’olla i se serveix al plat. A més, tot seguit, es podrà fer un tast de productes d’aquest tipus de blat de moro.

Al llarg de tot el dia de la Fira, els comerços de Gironella estaran oberts i l’Associació de Comerciants començarà la promoció de Nadal.

A més, es podrà participar al concurs de fotografia a través d’Instagram del que podeu consultar les bases aquí, o si es prefereix, un concurs de fotografia digital amb aquestes normes.

Consulta tota la programació de la Fira de la Puríssima aquí

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a