La Puríssima omple de gent el nucli antic de Gironella

La Puríssima omple de gent el nucli antic de Gironella

Es reparteixen 2.000 racions d’una escudella de blat de moro escairat que celebra 25 anys de la seva recuperació i 150 parades omplen els carrers del nucli antic

Un quart de segle després que el xef Miquel Màrquez recuperés l’escudella de blat de moro escairat, batejada com el Plat de la Pau, milers de persones acudeixen a la Placeta de la vila per assistir al gran tast d’aquesta menja d’hivern que ha comptat amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants de Gironella.

Mari Àngels Sallés, regidora de Comerç i Fires, explica que des de primera hora del matí les persones responsables d’elaborar el 25è tast en la commemoració de la seva recuperació ja buidaven les cassoles preparades pels cansaladers del municipi.

Sallés ha volgut destacar la nombrosa afluència de públic, en un degoteig constant, tant a la Fira com en actes paral·lels com el concurs d’allioli que ha comptat amb 10 participants, el concurs de pessebres o la Trobada de Gegants i Grallers que arribava a la 27a edició.

David Font, alcalde de Gironella, s’ha mostrat molt satisfet amb els centenars d’assistents en una festa molt estimada per totes les persones del municipi i agraeix la bona entesa entre comerciants i l’Ajuntament que converteixen la Fira en un èxit absolut i de les més importants a la comarca del Berguedà. Amb la Puríssima, Font creu que s’està seguint el bon camí per situar la vila de Gironella en un lloc de referència al mapa culinari i cultural del nostre país.

El blat de moro escairat, proclamat fa 25 anys Plat de la Pau, es va enviar a diversos comissaris internacionals com a símbol d’unitat

Al migdia, el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell ha assistit al gran tast del blat de moro escairat després de signar el llibre d’honor de l’Ajuntament.

Mascarell, que ha trobat exquisida la recepta portada a terme pel xef del restaurant La Cabana de Berga, Jordi Badia, ha dit que “el que millor expressa el desig de progressar és que tinguem estima pel passat i respecte per la tradició, i que al mateix temps la gent participi i construeixi el seu futur”.

Amb això, Mascarell creu que la Puríssima de Gironella és un bon punt de trobada entre el respecte per la tradició, la mirada cap al futur i la bona convivència entre passat, present i futur.

La jornada de Fira ha conclòs amb el repartiment de premis als guanyadors de la 25a edició del popular concurs de garrofes en memòria a Maria Domènech. 

 

Galeria fotogràfica de La Puríssima 2014


Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a