Aquest cap de setmana a Gironella és Fira!

Aquest cap de setmana, a Gironella és Fira!

Aquest cap de setmana tindr à lloc a Gironella la Fira del Motor, la tradicional fira de Sant Josep, que dóna el tret de sortida a les fires de primavera del Berguedà i de les comarques veïnes.

Enguany, i apostant per a donar un cop de mà des de les administracions locals als concessionaris de vehicles, s'ha ampliat l'espai firal dedicat als vehicles de motor, l'eix central de la mostra, en el qual hi haurà onze concessionaris de Gironella i de la comarca. L'ampliació representa arribar a un total de 5.000 m2 d'exposició comercial que es situen en la part del centre de la vila. Des de l'Avinguda Catalunya, el carrer Balmes, la Pl. Pi i Margall, el Carrer Farguell, la Plaça de l'Estació i el Local del Blat.

La Fira és una gran eina de dinamització comercial, ja que tots els comerços de Gironella estaran oberts, i oferiran diverses promocions als visitants. El diumenge de comerços oberts es complementa amb els estands al Local del Blat, amb la col· laboració de l'Associació de Comerciants.

Les novetats d'aquesta edici , a part de l'ampliació de l'espai firal, és la recuperació de la Diada Castellera amb els Castellers de Berga i els Sagals d'Osona, que feia 13 anys que s'havia deixat de fer. L 'emplaçament serà a la cruïlla de l'Avinguda Catalunya amb la carretera de Casserres, i és l'inici de la temporada per als Castellers de Berga.

Es manté l'espai del carrer Balmes dedicat a les entitats i associacions de Gironella que des de fa tres anys també formen part de la Fira de Sant Josep, així com els estands al Local del Blat dels comerços de la vila, que acolliran un any més desfilades de moda, exhibicions a càrrec del Gimnàs Sabs i també exhibicions de l'equip de Bike-Trial Pep Ribera. També la trobada de cotxes clàssics, que arriba a la seva sisena edició, i es consolida com un dels actes amb un major reclam del públic visitant

El cartell d'enguany és obra de l'alumna de Batxillerat artístic de l'Institut Pere Fontdevila, Marta Miralles.

Arrel de l'ampliació de l'espai de la Fira, hi haurà diverses afectacions de trànsit ja que la gran part de l'Avinguda Catalunya quedarà tallada al trànsti a partir de les 8 del matí i fins que finalitzi la Fira.

En aquest sentit, s'han habilitat diversos aparcaments als tres accessos a Gironella (sud, centre i nord). Tots ells, permetran als visitants arribar a la zona firal en un temps màxim de 10 minuts passejant:

1. Aparcament a l'Avinguda dels Països Catalans (zona esportiva)

2. Aparcament a la zona de Sant Antoni (carretera de Cal Bassacs a Gironella)

3. Aparcament al Carrer Farguell (al costat de la Pl. de l'Estació )

4. Aparcament a la Muralla en sentit ascendent (només hi haurà un sentit de circulació )

Totes les zones estaran degudament senyalitzades per a facilitar els accessos.

Des de l'Ajuntament de Gironella agraïm la col·laboració de visitants i vilatans, i recomanen que facin cas dels cartells indicatius per poder aparcat amb major facilitat i arribar fins a la zona firal.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a